Anställningsperioder
Last updated
Last updated
Med anställningsperioder får man motsvarande historik i Millnet Bemanning som i sitt lönesystem. Funktionen möjliggör att bland annat höja lönen för en anställd under pågående period och underlättar när man har många återkommande anställningar.
Om man skapar en ny anställd kommer alla perioder att finnas i historiken. Har man däremot anställda som redan rapporterat tid i systemet innan funktionen tillkom så kommer tid fram tills dess att man börjar använda funktionen att räknas som en period. Detta då vi inte kan visa historiken för tiden innan denna funktion.
När man lägger till en ny anställd kan man sätta ett startdatum redan när man anger användarnamn och lösenord. Detta fält flyttas sedan från anställdinformationen när man sparar och återfinns under "Anställningsperiod". Om man inte sätter ett startdatum blir det per automatik dagens datum.
Det finns tillfällen då man kan behöva skapa en ny anställningsperiod eller justera värdet för ett fält. Fälten som man kan skapa en ny period för är:
Start- och slutdatum
Minsta lön/mån (100%)
Lägsta timlön
Lönetyp
Anställningsform
Garantilön
OBS! Ska man skapa en ny anställningsperiod måste man först sätta ett slutdatum på den pågående perioden. Övriga fält avslutas per automatik när en ny period skapas.
Fyll i från vilket datum som förändringen ska gälla (6) samt vad det nya värdet ska vara (7). I detta exempel visar vi fälten för en ny månadslön. Klicka på "Lägg till" när du är klar.
Man kan även se historik för samtliga perioder som har skapats under "Anställningsperiod" på anställdkortet (1).
Historiken är uppdelad i "Period" och "Fält". Period visa de olika anställningsperioderna som den anställde har haft (2). Här ser man från och till vilket datum som perioden gäller, vem som gjort justeringen och när (3). Slutdatum för pågående period visas endast om sådant finns.
Under fält hittar man de olika justeringarna per fält (4). Precis som för anställningsperioden visas från och till vilket datum som justeringen gäller eller gällde. Man ser även vilket fält som justerats, vad det nya värdet är/var, vem som gjort justeringen och när.
Vill man se vilken anställningsperiod som justeringen av fälten gäller får man jämföra datumen med de som visas under "Period".
När en anställd har flera anställningsperioder påverkar det hur man tar ut anställningsbevis och arbetsgivarintyg. Detta då flera perioder inte kan visas på samma bevis/intyg. Man behöver därför ta ut separata bevis/intyg för respektive anställningsperiod. Har den anställde flera anställningsperioder får man upp en lista att välja ifrån när man tar ut anställningsbevis eller arbetsgivarintyg.
Man hittar dessa fält under "Anställningsperiod" inne på anställdkortet (1). Justeringar av fälten start- och slutdatum påverkar själva anställningsperioden. Övriga fält skapar egna perioder inom anställningsperioden. För att skapa en ny period klickar man på "" vid det fält man vill justera (2).
Man får då upp en ny ruta. Här visas som visar kommande perioder för valt fält, och vem den har redigerats av (3). Man kan även visa tidigare perioder genom att kryssa i rutan för "Visa historik" (4). Klicka på Lägg till "" för att skapa en ny period eller tidsbestämt värde (5).
Vill man redigera en kommande period kan man klicka på pennan "" på raden. Man fyller sedan i informationen på samma sätt som när man skapar en ny period. Man har även möjligheten att ta bort perioden med hjälp av papperskorgen "" . För anställningsperioden gäller detta så länge ingen data har registrerats på perioden och om det inte är den anställdes enda anställningsperiod. För övriga fält finns ingen begränsning, men perioden behöver attesteras om för att justeringen ska slå igenom.